Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» погоджується на дострокові вибори Ради за певних умов


Сергій Соболєв
Сергій Соболєв

Фракція «Батьківщина» у Верховній Раді України готова піти на дострокові парламентські вибори після ухвалення закону про пропорційну виборчу систему за відкритими списками, заявляє голова фракції Сергій Соболєв.

«Ми йдемо на позачергові парламентські вибори, і вважаємо, що в цих умовах єдиною можливістю проведення цих виборів є ухвалення закону про вибори на пропорційній основі за відкритими списками, і друге – негайне наведення порядку і завершення звільнення території України від російських загарбників і терористів», – сказав Соболєв з трибуни парламенту.

За його словами, це позиція фракції «Батьківщина» щодо позачергових парламентських виборів.

Крім того, Соболєв звернувся до голови Верховної Ради України Олександра Турчинова із пропозицією, щоб він оголосив перерву у пленарному засіданні для того, щоб парламент визначив ключові питання для ухвалення, зокрема щодо фінансування української армії та закону про пропорційні вибори з відкритими списками.

Спікер оголосив перерву в засіданні до 16:00.

Фракції УДАР і «Свобода», а також 15 позафракційних депутатів сьогодні, 24 липня, заявили про вихід із парламентської коаліції.

За словами голови фракції УДАР Віталія Ковальчука, це дасть можливість президенту України розпустити парламент і призначити дострокові вибори до Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG