Доступність посилання

ТОП новини

Росія обмежує ввезення продукції рослинництва з України в ручній поклажі, багажі й поштою


Росія з 28 липня тимчасово обмежує ввезення продукції рослинництва з України в ручній поклажі, багажі та в поштових відправленнях, повідомляє «Россільгоспнагляд».

Це рішення ухвалене з огляду на численні порушення російського законодавства й фактичну відмову української сторони від переговорів, заявили в службі.

«Россільгоспнагляд» від початку поточного року запобіг 182 спробам ввезення з території України картоплі й саджанців плодових та декоративних культур без фітосанітарних сертифікатів. При цьому, відповідно до Митного кодексу України, рішення про відмову від проведення фітосанітарного контролю в пунктах пропуску через державний кордон цієї країни ухвалюють не фахівці Держветфітослужби, а посадовці митної служби», – йдеться в повідомленні.

Як заявили в «Россільгоспнагляді», загалом від початку цього року в ручній поклажі й багажі пасажирів, які прибувають з території України, виявили п’ять видів карантинних для Росії об’єктів – амброзія полинолиста, ценхрус якірцевий, західний (каліфорнійський) квітковий трипс, золотиста картопляна нематода, картопляна міль.

З початку року «Россільгоспнагляд» і «Росспоживнагляд» посилили тиск на українських постачальників продуктів харчування. На сьогоднішній день до Росії заборонено ввозити українську свинину і продукти з неї, обмежене постачання молочної продукції, кондитерських виробів та картоплі.

XS
SM
MD
LG