Доступність посилання

ТОП новини

Вихід депутатів із коаліції не має паралізувати роботу парламенту – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що вихід народних депутатів із коаліції не повинен паралізувати роботу Верховної Ради – парламентарі мають і надалі ухвалювати важливі для країни рішення.

«Вихід двох фракцій зі складу коаліції свідчить, що частина народних депутатів не вчепилася мертвою хваткою за свої крісла, а відчуває настрої виборців і ними керується. Всі опитування громадської думки, як і безпосереднє спілкування з людьми, показують, що суспільство хоче повного перезавантаження влади», – наводить прес-служба глави держави слова Порошенка.

Водночас він наголошує, що Верховна Рада зобов’язана й надалі вирішувати питання державної ваги: закон про зміни до державного бюджету, «ухвалення якого потрібно для фінансування армії, яка сьогодні героїчно захищає нашу державу, а також документи, від яких залежить співпраця з міжнародними фінансовими інституціями».

«Я закликаю всіх народних депутатів до відповідальної роботи в парламенті з усвідомленням того, що Україна сьогодні бореться за суверенітет, за територіальну цілісність, за саме існування нашої держави, за майбутнє українського народу», – сказав Порошенко.

Сьогодні, 24 липня, фракції УДАР, «Свобода» і деякі позафракційні депутати заявили про вихід із парламентської коаліції, що дасть президенту України можливість розпустити парламент України і призначити дострокові вибори до Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG