Доступність посилання

ТОП новини

Росія продовжує обстріл української території – керівник Луганської ОДА


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Росія продовжує обстріл зі своєї території українських сіл та прикордонних застав, заявила сьогодні в інтерв’ю Радіо Свобода виконувач обов’язків голови Луганської обласної державної адміністрації Ірина Веригіна.

За її словами, сьогодні росіяни обстрілювали Станично-Луганський район, що розташований на північний захід від Луганська і прилягає до кордону між Україною та Росією.

«Я повертаюся зараз зі Станично-Луганського району – там сьогодні обстрілювали нашу територію з території Росії. Обстрілювали наші села і прикордонну заставу. Один прикордонник поранений. Ситуація складна! Росія постійно обстрілює нашу територію, територію України», – сказала Веригіна Радіо Свобода телефоном.

Щодо ситуації в самому Луганську, то, за її словами, «триває постійний обстріл Луганська – там працюють «Гради» і мінометні установки».

За словами Веригіної, з Луганська можна виїхати зараз лише залізничним транспортом, а залишити місто автомобілем неможливо.

«Сьогодні зранку в Луганську не було мобільного зв’язку, не було енергопостачання і не було води. Енергозабезпечення потроху відновлюються, але постійно відбуваються обстріли, і дуже важко працювати ремонтним бригадам. Важко працювати і бригадам швидкої допомоги», – сказала Веригіна.

За її словами, в місті відчувається брак медичного персоналу через те, що багато медиків залишили Луганськ. «Люди залякані, постійно йде обстріл. Дуже небезпечно навіть виходити на вулицю. Хтось виїхав, хтось залишається. Але люди переважно сидять вдома і охороняють своє майно», – розповіла Веригіна.

На частині територій Донецької й Луганської областей, де наразі діють проросійські сепаратисти за підтримки з боку Росії, триває антитерористична операція українських силових структур із метою визволити ці території від сепаратистської окупації.

XS
SM
MD
LG