Доступність посилання

ТОП новини

Збитий лайнер летів у межах маршруту, претензій до диспетчерів немає – Гройсман


Міжнародні експерти встановили, що збитий 17 липня над Донбасом малайзійський авіалайнер летів у повітряному просторі України в межах встановлених маршрутів обслуговування повітряного руху, і зауважень до роботи українських диспетчерів експерти не мають, заявив сьогодні віце-прем’єр-міністр, голова Державної комісії з розслідування катастрофи літака Boeing-777 «Малайзійських авіаліній» Володимир Гройсман.

Його заяву про висновки міжнародної робочої групи у складі представників Британського бюро розслідування (AAIB) та Європейського агентства з безпеки польотів (EASA) оголосили у кризовому медіа-центрі.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом MH17 Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб.

СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала записи розмов проросійських бойовиків, із яких випливає, що літак збили саме їхні люди. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами «Бук» керували російські військові фахівці, а також беззаперечні докази прямої причетності Головного розвідувального управління та Федеральної служби безпеки Росії до збиття авіалайнера.

Росія натомість відразу почала робити заяви, що мали на меті скласти вину за загибель літака на Україну, аж до натяків чи й прямих звинувачень, що його збили українські військові.

Крім того, в Росії намагалися стверджувати, нібито українські диспетчери змусили малайзійський літак змінити свій маршрут і свідомо спрямували його в місце збиття.

XS
SM
MD
LG