Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко розраховує, що уряд Яценюка продовжить роботу


«Розраховую на те, що гарячі емоції вщухнуть, а гору візьмуть холодний розум та відчуття відповідальності, внаслідок чого увесь Кабінет міністрів України продовжить свою роботу», – написав у четвер президент Петро Порошенко в офіційному листі до голови Верховної Ради Олександра Турчинова з приводу заяви прем’єр-міністра Арсенія Яценюка про відставку.

Президент наголошує, що розпад коаліції у Верховній Раді не є правовою підставою для відставки уряду. «Як президент я позитивно оцінюю антикризові зусилля нинішнього Кабінету міністрів», – заявив він.

Порошенко просить Турчинова невідкладно винести на розгляд Верховної Ради питання про заяву Яценюка про відставку з огляду на широкий суспільний резонанс, який ця заява викликала. Президент наполягає, щоб уже у п’ятницю парламент визначився з вотумом довіри Кабінетові міністрів шляхом голосування, мовиться в листі.

Голова держави нагадав про свою заяву, що вихід народних депутатів із коаліції не має паралізувати роботу парламенту.

«Верховна Рада України зобов’язана й надалі вирішувати питання державної ваги. Наголошую на необхідності так само невідкладно вже 25 липня повернутися до питань про зміни до державного бюджету та Податкового кодексу. Ці зміни потрібні нам як для захисту територіальної цілісності й фінансування армії, так і для відновлення звільнених від терористів територій та надання допомоги мирним мешканцям потерпілих міст, сіл та селищ», – заявив президент.

Петро Порошенко також закликав уряд і всіх народних депутатів до «спільної відповідальної роботи в парламенті».

Раніше в четвер прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив у Верховній Раді, що подає у відставку – за його словами, у зв’язку з розпадом коаліції і блокуванням урядових ініціатив. Верховна Рада не розглядала того дня заяви Яценюка і оголосила перерву до п’ятниці.

Також у парламенті офіційно припинила існування коаліція «Європейський вибір» у складі фракцій «Батьківщини», УДАРу і «Свободи» після того, як про вихід із неї оголосили дві останні фракції, а також низка її учасників із лав позафракційних депутатів. Метою цього кроку було уможливити президентові оголосити через 30 днів про розпуск Верховної Ради і про позачергові парламентські вибори.

XS
SM
MD
LG