Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: Жириновського і Зюганова звинувачують у фінансуванні «ЛНР»


Володимир Жириновський (л) і Геннадій Зюганов
Володимир Жириновський (л) і Геннадій Зюганов

Слідство встановило, що в період з травня по липень 2014 голова російських комуністів Геннадій Зюганов і лідер ЛДПР Володимир Жириновський здійснювали матеріальне забезпечення протиправної діяльності представників угруповання «Луганська народна республіка». Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За повідомленням, Головне слідче управління МВС відкрило кримінальне провадження проти цих громадян Росії за ознаками вчинення протиправних дій, передбачених частиною 4 статті 110-2 Кримінального кодексу України.

«Стаття 110-2: Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України. Ч. 4: Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені організованою групою або в особливо великому розмірі, або якщо вони призвели до інших тяжких наслідків», – додав Аваков.

Раніше сьогодні про порушення справи проти Жириновського і Зюганова повідомив радник глави МВС України Зорян Шкіряк.

22 липня Міністерство внутрішніх справ України повідомила, що відкрило кримінальне провадження проти міністра оборони Росії Сергія Шойгу і російського підприємця Костянтина Малофеєва. За словами голови МВС Арсена Авакова, Шойгу і Малофеєва звинувачують у причетності до створення угрупувань «ДНР» і «ЛНР», які Україна визнала терористичними організаціями.

Служба безпеки України також розслідує кримінальне провадження стосовно російського журналіста Дмитра Кисельова за статтею Кримінального кодексу України «фінансування тероризму».

XS
SM
MD
LG