Доступність посилання

ТОП новини

Зюганова і Жириновського візьмуть під варту, якщо вони приїдуть в Україну – МВС


Геннадій Зюганов (л), Володимир Жириновський
Геннадій Зюганов (л), Володимир Жириновський

Лідера Компартії Росії Геннадія Зюганова і лідера ЛДПР Володимира Жириновського затримають і візьмуть під варту правоохоронні органи України, якщо вони опиняться на території країни, заявляє радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

«Ці громадяни Російської Федерації обґрунтовано підозрюються у фінансуванні груп бойовиків, які діють на сході України», – цитує Шкіряка сайт МВС.

«Сьогодні посадові особи Російської Федерації – Шойгу, Кулєшов, Малофєєв, Жириновський, Зюганов – є людьми, які відверто і відкрито підтримують та фінансують сепаратистські заходи, а також сприяють діяльності російських терористичних угрупувань в Україні», – наголосив радник глави МВС.

Раніше сьогодні в МВС повідомили, що Зюганова і Жириновського звинувачують у матеріальному забезпеченні протиправної діяльності представників угруповання «Луганська народна республіка».

22 липня Міністерство внутрішніх справ України повідомила, що відкрило кримінальне провадження проти міністра оборони Росії Сергія Шойгу і російського підприємця Костянтина Малофеєва. За словами голови МВС Арсена Авакова, Шойгу і Малофеєва звинувачують у причетності до створення угрупувань «ДНР» і «ЛНР», які Україна визнала терористичними організаціями.

Служба безпеки України також розслідує кримінальне провадження стосовно російського журналіста Дмитра Кисельова за статтею Кримінального кодексу України «фінансування тероризму».

XS
SM
MD
LG