Доступність посилання

ТОП новини

ЄС затвердив розширений список претендентів на санкції через події в Україні


Рада ЄС затвердила розширений список санкцій через ситуацію в Україні. Це було зроблено на запит Європейської ради від 16 липня та Ради міністрів закордонних справ ЄС від 22 липня.

Таким чином до розширеного списку внесено ще 15 фізичних і 18 юридичних осіб, які підпадають під дію санкції. (Громадянство цих людей не уточнюють). Вони, як заявляють у Раді ЄС несуть відповідальність за вчинення дій, спрямованих проти територіальної цілісності України. Відтак їхні активи мають бути заморожені і їм буде заборонений в’їзд на територію Євросоюзу.

Загалом кількість фізичних осіб, які підпадають під санкції Євросоюзу через події в Україні, зростала до 87, а юридичних – до 20.

Європейський союз, як і США й деякі інші країни, вже запроваджували низку санкцій у зв’язку з анексією українського Криму Росією й дестабілізацією в Україні. Першим етапом санкцій ЄС були політичні, другим, який час від часу розширюють дотепер, стали санкції стосовно фізичних і юридичних осіб із Росії й України, причетних до дестабілізації України. Наразі в такому списку ЄС – 72 особи і дві компанії з Криму.

Євросоюз, як і США, все погрожують застосувати й третій етап таких санкцій, проти цілих секторів економіки Росії, якщо Москва не припинить дестабілізовувати Україну, але час від часу змінюють умови запровадження цього етапу і постійно уникають його.

XS
SM
MD
LG