Доступність посилання

ТОП новини

Україна не видасть Росії Яроша – радник міністра внутрішніх справ


Лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош
Лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош

Україна не видасть Росії лідера «Правого сектору» Дмитра Яроша, якого розшукує Інтерпол. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«Україна не видає своїх громадян іншим країнам, тим більше Росії, яка не видає нам громадян України – Януковича, його сімейку і три десятки негідників нижчим рангом. Так що Дмитру Ярошу в Україні у цій конкретній справі бояться точно нічого. Думаю, що МВС і СБУ продовжить вивчення публічних і не тільки виступів російських шизофреніків типу Жириновського і Зюганова і порушуватиме справи проти них, володіючи залізними доказами їхньої вини у фінансуванні та іншій підтримці тероризму в Україні», – зазначає Геращенко.

Сьогодні стало відомо, що лідера «Правого сектору» Дмитра Яроша розшукують через Інтерпол судові органи Росії. Анкета Яроша розміщена у базі розшукуваних осіб на сайті Інтерполу. У ній містяться особисті дані підозрюваного й додається два фото. Повідомляється, що Яроша підозрюють «у публічному підбурюванні до терористичної й екстремістської діяльності за допомогою засобів масової інформації».

​Сьогодні в МВС України повідомили, що лідера Компартії Росії Геннадія Зюганова і лідера ЛДПР Володимира Жириновського звинувачують у матеріальному забезпеченні протиправної діяльності представників угруповання «Луганська народна республіка».

22 липня Міністерство внутрішніх справ України повідомила, що відкрило кримінальне провадження проти міністра оборони Росії Сергія Шойгу і російського підприємця Костянтина Малофеєва. За словами голови МВС Арсена Авакова, Шойгу і Малофеєва звинувачують у причетності до створення угрупувань «ДНР» і «ЛНР», які Україна визнала терористичними організаціями.

Служба безпеки України також розслідує кримінальне провадження стосовно російського журналіста Дмитра Кисельова за статтею Кримінального кодексу України «фінансування тероризму».

XS
SM
MD
LG