Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську організували «антидепресивні» мистецькі заходи просто неба


У Дніпропетровську в рамках «антидепресивної» програми «Гарний настрій – запорука миру» цими вихідними організували мистецькі та просвітницькі заходи для жителів та гостей.

Цими вихідними можна відвідати мистецькі акції просто неба, безкоштовно позайматися спортом або взяти участь у тематичному майстер-класі.

У суботу в центральному парку культури та відпочинку імені Шевченка запрацював імпровізований «пункт обміну недоліків на чесноти», виставка-ярмарок меду, концерт академічного фольклорно-хореографічного ансамблю «Славутич», відбуваються майстер-класи з різних видів творчості та виставка провідних майстрів України народної творчості. Увагу відвідувачів привертають традиційними українськими сувенірами – виробами з петриківським розписом та народною лялькою, у моді також «патріотичний» хенд-мейд – українські віночки, синьо-жовті прикраси і навіть солодощі з синьо-жовтими стрічками.

У центральному міському дитячому парку Лазаря Глоби організували доброчинне заняття з йоги, виставку асоціації творчих майстрів ужиткового мистецтва та рукоділля, концертну програму фольклорного ансамблю «Горлиця» та ансамблю української пісні «Криниця», читання казок для найменших відвідувачів.

Пізнавальні програми для дітей та дорослих представляє також Дніпропетровський планетарій, а біля обласної універсальної наукової бібліотеки проводять акцію «Мир починається з посмішки», тами розгорнули виставку книжок українських письменників, що стали лауреатами літературних премій.

Розважальні й просвітницькі «антидепресивні» заходи в місті триватимуть і в неділю. На Дніпропетровщині з ініціативи облдержадміністрації розпочалась «Антидепресивна програма» для населення, зокрема, проводять безкоштовні концерти та спортивні змагання. Так звану «Програму радості» започаткували, аби в непростій політичній ситуації трохи заспокоїти людей і вселити оптимізм.

XS
SM
MD
LG