Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: серед дітей-сиріт, яких бойовики намагаються вивезти до Росії, 16 немовлят


Серед дітей-сиріт, яких бойовики намагаються вивезти з Луганська до Росії, 16 немовлят. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України. За їхньою інформацією, серед заручників – 19 співробітників інтертату, зокрема, головний лікар.

«За оперативною інформацією, група терористів з так званої «ЛНР» сьогодні близько 17:15 викрали з дитячого будинку дитини Луганська 61 дитину, з них 16 – до року, та без відповідних дозвільних документів двома автобусами намагаються вивезти їх до Російської Федерації. Усі діти потребують постійного медичного нагляду. Серед заручників також перебуває 19 співробітників інтернату, у тому числі головний лікар», – мовиться у повідомленні.

МОЗ та МЗC України закликають міжнародне співтовариство не допустити спроби бойовиків вивезти дітей з Луганська до Росії.

Як повідомляло у суботу Радіо Свобода, 90 дітей-сиріт віком до 4 років, вихованців дитячих будинків Донецька і Макіївки, залишалися у заручниках у бойовиків. Про це заявили донецькі активісти-волонтери, які займалися вивезенням дітей із зони проведення антитерористичної операції, а також джерела, близькі до Донецької облдержадміністрації.

XS
SM
MD
LG