Доступність посилання

ТОП новини

«Хамас» відмовляється від продовження гуманітарного перемир'я


Бойовики «Хамасу» (архівне фото)
Бойовики «Хамасу» (архівне фото)

«Хамас» відкинув 24-годинне продовження режиму припинення вогню з Ізраїлем. Про це йдеться у їхній заяві.

«Будь-яке гуманітарне припинення вогню, яке не гарантує виведення окупаційних військ з території Смуги Гази, не забезпечує громадянам можливості повернутися в їхні домівки, і не забезпечує безпечну евакуацію поранених, є неприйнятним», – заявляє «Хамас».

Ізраїль повідомив про продовження режиму припинення вогню у військовій операції у Смузі Гази ще на 24 години. Пізно ввечері 26 липня уряд Ізраїлю на запит ООН погодив продовжуння паузи у бойових діях до півночі 27 липня.

При цьому Ізраїль зазначив, що упродовж цієї паузи продовжуватиме знищувати військові тунелі «Хамасу», які використовуються для переправлення зброї.

Раніше «Хамас» відмовився від продовження переми'я на 4 години, що пропонував Ізраїль, після завершення попереднього 12-годинного припинення вогню. Упродовж цього часу «Хамас» випустив кілька десятків ракет по Ізраїлю.

Керівники зовнішньополітичних відомств США, країн Європи та Близького Сходу закликали продовжити 12-годинне «гуманітарне» перемир'я між Ізраїлем і палестинським угрупуванням «Хамас».

Упродовж 19 днів бойових дій загинуло до 1030 палестинців, більшість із них – цивільні. За цей час загинуло 40 ізраїльтян, серед яких троє цивільних.

XS
SM
MD
LG