Доступність посилання

ТОП новини

Полонений бойовик підтвердив причетність Росії до збиття «Боїнга» – батальйон «Дніпро-1»


Ілюстраційне фото. Російський зенітно-ракетний комплекс «Бук-М2»
Ілюстраційне фото. Російський зенітно-ракетний комплекс «Бук-М2»

Батальйон «Дніпро-1» взяв у полон представника угруповання «ДНР», який під час допиту підтвердив, що пасажирський лайнер «Боїнг» був збитий 17 липня з комплексу «Бук», завезеного з Російської Федерації. Про це у неділю повідомили в батальйоні «Дніпро-1».

За даними батальйону, чоловік є одним з корегувальників обстрілу блокпостів, він здався після тривалого бою в ході операції по знешкодженню групи «ДНР» «Оплот спецназ» 18 липня в околицях Маріуполя.

«У результаті отримана цінна інформація про постачання зброї бойовикам і причетність до цього високопоставлених донецьких чиновників. Під час допиту, записаного на відео, полонений бойовик обмовився про наявність у терористів важкої військової техніки російського виробництва, що вже перебуває на території України. У тому числі комплексу «Бук», яким і був збитий пасажирський літак «Малайзійських авіаліній» «Боїнг», – йдеться у повідомленні.

Як повідомили в батальйоні, полонений заявив, що зброя постачається з боку Російської Федерації, а в телефонній розмові один з лідерів «ДНР» підтвердив йому, що станом на 15-16 липня у сепаратистів були на озброєнні два російські комплекси «Бук».

Полонений переданий співробітникам СБУ для подальшого розслідування.

Співробітники батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1» МВС України перебувають у Маріуполі з 13 червня. Вони брали участь у звільненні міста від сепаратистів у рамках АТО.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом MH17 Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб, із них 193 нідерландці.

XS
SM
MD
LG