Доступність посилання

ТОП новини

Малайзійські слідчі не можуть виїхати до зони падіння літака рейсу MH17


Представник уряду Малайзії продовжує переговори з проросійськими сепаратистами на сході України, щоб слідчі отримали доступ до місця падіння літака рейсу MH17. Протягом останньої доби з цього району надходять повідомлення про бої між бойовиками і силами АТО.

Сепаратисти твердять, що українська армія не припиняє вогонь, нібито не бажаючи міжнародного розслідування катастрофи. Українські офіційні особи, включно з міністром закордонних справ, покладають відповідальність за це на бойовиків.

Керівник місії малайзійських слідчих заявив, що зона припинення вогню повинна мати радіус 35 кілометрів від місця падіння основної частини уламків.

У неділю поліцейські з Нідерландів та Австралії не змогли виїхати з Донецька до місця катастрофи.

Пізно ввечері в неділю уряд Нідерландів на екстреному засіданні вирішив відмовитися від надсилання до місця катастрофи рейсу MH17 озброєної поліцейської місії, яка мала б гарантувати безпеку роботи слідчих.

Таке рішення ухвалене через активізацію бойових дій у регіоні, близькість російського кордону і обмежену кількість потенційних учасників місії. Уряд вирішив, що поліцейські не змогли б здолати імовірного противника в разі загрози безпеці.

XS
SM
MD
LG