Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони Росії: докази США про обстріл українських військових з боку Росії «сфальсифіковані в Києві»


Знімки, розміщені американським послом в Україні Джеффрі Пайєттом у своєму Twitter, які свідчать про обстріл українських військових з російської території, є фальсифікацією. Про це російським ЗМІ заявив офіційний представник Міністерства оборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков.

«Дані матеріали не випадково розміщені у Twitter, оскільки їхню автентичність за відсутності точної прив’язки до місцевості і дуже низької якості встановити неможливо. Не кажучи про те, щоб використовувати їх як «фотодокази», – сказав представник Міноборони Росії. Конашенков назвав це «інформаційною каруселлю».

«Уже ні для кого не таємниця, що всі такі фейки готуються групою американських радників, які прописалися в київській будівлі СБУ», – наводить слова російського генерала агентство «ІТАР-ТАСС».

Спочатку у неділю фото, які доводять факт обстрілу українських військових з території Росії, у соцмережах опублікували американські журналісти і дипломати, зокрема і посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. Але згодом Державний департамент США офіційно оприлюднив ці матеріали директора національної розвідки США з поясненнями про супутникові знімки, поширені раніше американськими дипломатами й журналістами.

Як мовиться в повідомленні, фотографії є доказами того, що російські війська вели вогонь по українських військових зі свого боку кордону і що підтримувані Росією сепаратисти використовують важку артилерію, надану Росією, при нападах на українські війська вже зсередини України.

XS
SM
MD
LG