Доступність посилання

ТОП новини

Дружину екс-депутата Олександра Шепелєва залишили в СІЗО


Галина Шепелєва: «Я заручниця, а мій чоловік не втік, а зник»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:52 0:00

Галина Шепелєва: «Я заручниця, а мій чоловік не втік, а зник»

Апеляційний суд Києва не задовольнив клопотання адвокатів дружини екс-народного депутата Олександра Шепелєва Галини про зміну запобіжного засобу з утримання під вартою на заставу у 6,1 мільйонів гривень. Жінку залишили під вартою у СІЗО.

«Я заручниця, я була заручницею з часу відкриття кримінальної справи. Вона була сфальсифікована за часів Януковича. Я в СІЗО вже тиждень. Коли мене туди поселили, заварили двері, доставили два замки, заварена «кормушка» через яку дають їжу і без оперативного працівника їжу мені не дають», – скаржиться вона.

Захисники підозрюваної наголошували на її онкозахворюванні, на тому факті, що вона є матір’ю трьох малолітніх дітей і що вона в жодному разі не причетна до втечі чоловіка.

«Ми вважаємо її арешт з приводу втечі чоловіка незаконним, необґрунтованим і фактично вона є заручницею цієї ситуації. Сторона захисту вважає, як і сама Галина Шепелєва, що її чоловіка могли викрасти, адже він зник з-під варти не сам, а з охоронцем», – сказав адвокат підозрюваної Андрій Подасіна.

Сторона обвинувачення факт причетності Шепелєвої до втечі чоловіка назвала помилковим і попросила зняти підозру у співучасті у втечі Олександра Шепелєва 6 липня, коли той перебував на лікуванні у лікарні швидкої допомоги.

«Коли виносилось рішення судом першої інстанції було помилково зазначено, що Шепелєва є підозрюваною саме у справі втечі. Це було помилково, оскільки підозра у цій справі їй не пред’являлась. Але підозра у неї залишилась у іншій справі за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України», – пояснив старший прокурор Генпрокуратури Микола Наливайко.

Галина Шепелєва все ще підозрюється у незаконному привласненні близько 24 мільйонів гривень «Родовід Банку», який здійснював фіктивну оренду нежитлового приміщення у Рильському провулку у Києві. Вона є донькою Михайла Фріденталя. Її сестра – невістка екс-спікера Верховної Ради Володимира Рибака.

Її чоловік – Олександр Шепелев (має громадянство Канади) був затриманий у липні 2013 року у Будапешті (Угорщина). 26 березня 2014 його разом з дружиною екстрадували в Україну. Він був заарештований на два місяці. Але 6 липня втік разом з одним з трьох конвоїрів.

Його звинувачують у причетності до розкрадання коштів «Родовід Банку» на суму понад 220 мільйонів гривень, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борулько в організації розкрадання державних коштів рефінансування Нацбанку на суму 315 мільйонів гривень у березні-травні 2009 року. Крім того, його підозрюють в організації замаху на заступника голови правління банку «Союз» Сергія Дядечка, який проходив свідком у справі про розкрадання бюджетних коштів «Родовід Банку». Також його підозрюють в організації вбивства екс-власника «Автокразбанку» Сергія Кириченка в ніч з 14 на 15 січня 2003 року в Донецьку.

Наразі на нерухомість та інше майно Шепелєва та його дружини накладено арешт, загальна сума якого становить більше 85 мільйонів гривень. Місце знаходження Олександра Шепелєва слідству невідоме.

XS
SM
MD
LG