Доступність посилання

ТОП новини

Голова Івано-Франківської облради записався добровольцем в армію


Голова Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук написав заяву на добровільну мобілізацію до армії і має намір закликати своїх колег-депутатів наслідувати такий приклад. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську.

Заяву Скрипничук подав у Тисменицький райвійськкомат. При цьому зазначив, що «медичне обстеження проводиться зі слів добровольця, і ніхто хвороб шукати не буде». Василю Скрипничуку 56 років, він мав проблеми зі здоров’ям, був прооперований.

За словами голови облради, «є окремі фракції, які хочуть попіаритися на крові і війнах, які люблять піар на будь-чому, на кістках навіть, на могилах і на тому іншому». Тому він вважає за доцільне винести на сесію облради питання про особисту участь депутата у військових діях в армії.

Наразі, за словами Скрипничука, «цей приклад не розтиражований».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, із депутатів Івано-Франківської обласної ради лише Петро Шкутяк (син колишнього народного депутата, одного з керівників «Нашої України» Зіновія Шкутяка) воював добровольцем в батальйоні «Айдар». 20 липня він був поранений і зараз проходить лікування.

XS
SM
MD
LG