Доступність посилання

ТОП новини

Поранену журналістку «Еспресо TV» перевезуть на лікування до Києва – Міноборони


Стан журналістки українського телеканалу «Еспресо TV», громадянки Польщі Б’янки Залевської стабільно тяжкий, найближчими днями її планують перевезти на лікування до Києва, повідомив директор військово-медичного департаменту Міністерства оборони України Віталій Андронатій.

«Її стан наразі ми оцінюємо як важкий. Вона зазнала важкої черепномозкової травми, травми хребта. На щастя, спинний мозок цілий, не пошкоджений», – заявив він.

За словами представника Міноборони, після поранення журналістку доправили до Харківського військово-медичного клінічного центру, де її прооперували і стабілізували її життєві функції. «Зараз їй ніщо не загрожує», – зауважив Андронатій. За його словами, Залевську планують доправити до Київського інституту нейрохірургії.

«Найближчими днями її буде евакуйовано реанімобілем до Києва», – заявив Андронатій, зазначивши, що немає потреби доправляти Залевську на лікування до Польщі.

За повідомленнями, журналістка постраждала 27 липня, коли авто, на якому вона разом із українськими військовослужбовцями поверталася із зони АТО, обстріляли бойовики, і воно перекинулося.

XS
SM
MD
LG