Доступність посилання

ТОП новини

Брехня ЗМІ Росії: пілот України зізнався, що збив «Боїнг»


Обломки «Боїнга-777», 18 липня 2014 року
Обломки «Боїнга-777», 18 липня 2014 року

Сенсаційну заяву зробив російський інтернет-портал LifeNews. Російські лікарі, начебто, готові вилікувати всіх ВІЛ-інфікованих дітей Сходу України, однак українська сторона просто не пускає їх перетнути кордон. Тим часом, російські ЗМІ поширюють інформацію, згідно з якою невідомий український пілот зізнався у збитті літака «Боїнг-777» малайзійських авіаліній рейсу МН17.

Російські лікарі, за інформацією LifeNews, винайшли, як вилікувати ВІЛ. Більше того, вони готові вилікувати всіх ВІЛ-інфікованих дітей зі сходу України, але держава не дозволяє хворим діткам перетинати кордон.

«Українська влада не дає перевозити навіть ВІЛ-інфікованих дітей, яких можуть вилікувати російські лікарі», – сказав ведучий російського інтернет-порталу.

Під час сюжету ведучий сказав, що Росія готова прийняти близько тисячі дітей, які перебувають у зоні бойових дій. В Росії, начебто, пустують сотні дитячих будинків, здатних прийняти українських сиріт.

Однак, уповноважений при президенті Росії з прав дитини Павло Астахов, слова якого наводить LifeNews, говорить про зовсім інші цифри.

«…Ухвалив рішення розконсервувати чотири закритих у попередній рік дитячих будинків, порожніх для того, щоб прийняти біженців. Ми сьогодні ставимо питання перед Україною: дайте нам дітей, які живуть, сироти, в Луганській і Донецькій областях. Їх там 3700», – сказав Астахов в ефірі LifeNews.

Однак, як повідомляє українській телеканал TVi, з дитячих установ на Сході країни евакуювали всіх дітей ще станом на 1 липня. Про це тоді ж і розповів директор департаменту захисту прав дітей та всиновлення Руслан Ковбаса на засіданні комітету Верховної Ради. Дітей перевезли в міста Донецької та Київської областей.

ЗМІ Росії: український пілот зізнався в збитті літака рейсу МН17

Російська газета «Московский комсомолец», кожен номер якої читає більше одного мільйона росіян, опублікувала на своєму сайті статтю, де, з посиланням на німецьке ЗМІ, мовиться про те, що неназваний український пілот зізнався в тому, що збив літак малайзійських авіаліній у небі над Україною, управляючи літаком Су-25.

Новину вже поширили близько трьох десятків інтернет-видань.

Однак, стаття, на яку посилаються російські ЗМІ, не надає жодної конкретної інформації про пілота, який, начебто, зізнався у тому, що збив малайзійський літак.

Це німецьке інтернет-видання є вкрай маргінальним. Більше того, його назва, Wahrheit für Deutschland, «Правда для Німеччини», походить від однойменної книжки німецького політолога Удо Валенді, який відомий тим, що заперечує Голокост.

А головне, «Правда для Німеччини», у свою чергу, передрукувала статтю зі сатиричного німецького сайту Allgemeine Morgenpost Rundschau. Сайт заявляє, що вся інформація, опублікована на його сторінці є фікцією. Спеціально для таких кореспондентів, як співробітники «Московского комсомольца», сайт попереджає: «Якщо якийсь матеріал на сайті плутають з реальністю, це не наша вина, а вина реальності».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG