Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики намагаються втримати кілька ділянок держкордону – Тимчук


Військовий експерт Дмитро Тимчук
Військовий експерт Дмитро Тимчук

Проросійські бойовики на сході України намагаються втримати підконтрольні їм ділянки державного кордону з Росією. Вони також здійснюють перегрупування сил у Луганську та околицях і в межах агломерації, що складається з Первомайська, Алчевська та Стаханова. Про це повідомляє координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

За його даними, сепаратисти намагаються повернути втрачені позиції в районі Донецька та Горлівки, натомість сили антитерористичної операції продовжують активні дії зі звільнення населених пунктів і районів від бойовиків. Українські силовики нині готуються відновити контроль над Первомайськом.

У кількох районах бойовики продовжують обстріли позицій сил АТО. Зокрема, в районі населеного пункту Дубровка після мінометного обстрілу сепаратисти атакували українські позиції за підтримки семи танків, що вночі прибули з Росії, повідомляє Тимчук.

Збройне протистояння на сході України триває від середини квітня. Протягом цього часу, за даними Міністерства оборони, сили АТО звільнили понад 60 міст і сіл Донбасу.

XS
SM
MD
LG