Доступність посилання

ТОП новини

Обама оголосив нові санкції: Холодної війни немає, але Путін ізолює Росію


У вівторок ввечері президент США Барак Обама заявив про запровадження санкцій нового рівня проти Росії. За словами президента США, нові санкції запроваджуються у тісній співпраці з Європою і мають завдати ще відчутнішої шкоди економіці Росії, яка вже відчуває на собі вплив попередніх хвиль санкцій.

Президент США відзначив, що Росія озброює та тренує сепаратистів. За словами Барака Обами, Путін ізолює Росію від світу, нівелюючи усі досягнення попередніх років.

Обама також заявив, що США і надалі очолюватимуть підтримку українського народу з боку міжнародної спільноти.

Водночас президент США відзначив, що нової Холодної війни між Заходом та Росією немає.

Нові санкції з боку США, зокрема, торкнуться сфер енергетики, фінансів та військової галузі. Так сайт Міністерства фінансів США повідомляє про запровадження санкцій проти «Банку Москви», «ВТБ» та «Россільгоспбанку». Санкції також накладено на Об'єднану суднобудівельну компанію (ОСК).

Заяву Обами про запровадження нових санкцій вже прокоментувала низка західних експертів.

Колишній посол США у Росії, автор політики «перезавантаження» Майкл Макфол відзначив, що Обама став першим президентом США, який запровадив санкції проти російських компаній та лідерів.

«Востаннє значні санкції проти Кремля запроваджував Рейган, коли після запровадження у Польщі військового стану у 1981 році, не дав американським компаніям брати участь у будівництві радянського трубопроводу», – відзначив Макфол у Twitter.

При цьому він погодився з одним із своїх дописувачів, які відзначили, що радянський трубопровід таки було побудовано, і він досіє працює.
Ведучий каналу ВВС Ендрю Нейл відзначив, що санкції з боку США дійсно завдають збитків російським олігархам, але сподівання Заходу на те, що останні можуть вплинути на політичну підтримку Путіна у Росії є абсурдними.

А відомий навколополітичними дотепами президент аналітичного центру «Євразія Груп» Ян Бреммер відзначив, що головними відмінностями нинішньої кризи від Холодно війни є: відсутність реальної єдності між США та ЄС; відсутність підтримки Росії з боку Китаю; порівняна слабкість Росії; брак реальної зацікавленості з боку американської громадськості.

«Анексія Путіним частини Польщі. Оце була би нова Холодна війна», – написав Бреммер у Twitter.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG