Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія узгодила список персональних санкцій через ситуацію в Україні


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Європейська комісія узгодила нові персональні санкції через ситуацію в Україні. До цього списку потрапило 8 фізичних і 3 юридичних особи.

«Вісім фізичних і три юридичних особи включені до списку суб’єктів, які підпадають під замороження активів і візові обмеження за підтримку чи отримання прибутку від російських керівників, відповідальних за дестабілізацію на сході України та анексію Криму. Тапер кількість фізичних осіб, проти яких запроваджені санкції ЄС – 95, а юридичних – 23», – повідомляють у Єврокомісії.

Учора ж ЄС оголосив про запровадження економічних санкції проти Росії. У спільній заяві президента Європейської ради та президента Єврокомісії йшлося, що нові, економічні санкції ЄС проти Росії стосуватимуться обмеження доступу російських банків до європейських фінансових ринків, запровадження ембарго на торгівлю зброєю, введення експортних обмежень на товари подвійного використання та обмеження доступу Росії до технологій у нафтовому секторі.

Сьогодні список персональних санкцій має бути надрукований в офіційному журналі ЄС., після чого обмеження набудуть чинності. Остаточний список економічних санкцій проти Росії має бути узгоджений до 31 липня.

До списку нових економічних санкцій США проти Москви увійшли три російських банки – «Банк Москви», «Російський сільськогосподарський банк» і «ВТБ-банк», а також «Об’єднаної суднобудівної корпорації».

МЗС Росії назвало санкції США – намагання «помститися за незалежну» політики Москви.

XS
SM
MD
LG