Доступність посилання

ТОП новини

Військові силою не відновлюватимуть контроль на місці катастрофи «Боїнга» – Гройсман


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Українські військові не мають наміру за допомогою сили відновлювати контроль над територією катастрофи малайзійського «Боїнга-777» у Донецькій області, заявляє віце-прем’єр, голова державної комісії з розслідування обставин аварії літака Володимир Гройсман.

«Ми пропонуємо для моніторингу ситуації, можливо, використати безпілотні засоби, які могли би здійснювати технічне дослідження території, й вони засвідчать, що з боку української армії жодної активності тут не простежується», – наголосив Гройсман.

За його словами, Україна на консультаціях у Мінську в четвер, 31 липня, вимагатиме забезпечити доступ експертів до місця катастрофи малайзійського літака.

«Президент України уповноважив нашу контактну групу вилетіти завтра до Мінська та провести консультації, щоб наші вимоги було виконано. Ми хочемо, аби ОБСЄ здійснила контроль, що з боку української армії немає ніякої протидії в зоні катастрофи», – повідомив він.

Гройсман висловив жаль з приводу того, що міжнародні експерти не можуть потрапити на місце катастрофи й що немає можливості забрати останки загиблих. «Нам штучно заважають туди потрапити», – заявив він.

Також урядовець повідомив, що сьогодні ухвалили рішення розмістити поблизу місця катастрофи базу, де зможуть зупинитися міжнародні експерти.

Міжнародні експерти, серед яких, крім представників ОБСЄ, також є фахівці з Нідерландів і Австралії, не можуть дістатися на місце збитого літака. За даними РНБО, бойовики мінують територію довкола місця катастрофи і стягують туди важку техніку.

XS
SM
MD
LG