Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликає Раду підтримати урядові закони


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко очікує, що Верховна Рада на позачерговому засіданні в четвер ухвалить законопроекти, запропоновані Кабінетом міністрів.

«Закони, на яких наполягає уряд, непопулярні, важкі, але дуже необхідні. Сьогодні рішення парламенту потрібні не лише для фінансування армії, хоча це питання номер один. Рішення парламенту потрібні, щоб працювала економіка, держава загалом, щоб люди почувалися впевнено й захищеними», – наводить слова Порошенка прес-служба глави держави.

«Наполягаю, робота Верховної Ради не повинна бути паралізована. Нам потрібна консолідація, а не протистояння», – наголошує Порошенко.

За словами президента, за останні три дні він провів багато зустрічей з лідерами фракцій і груп, представниками позафракційних депутатів, керівництвом Кабінету міністрів.

«Рішення, до якого я прийшов і з чим звернувся до всіх – ми повинні говорити мовою компромісів, а не ультиматумів. Емоції не повинні брати гору над розумом. Діяти інакше – значить, відкрити другий фронт проти України», – наголошує президент.

Минулого тижня Верховна Рада провалила низку урядових ініціатив спрямованих на пошук додаткового фінансування, в тому числі збройних сил України. Після цього прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що подає у відставку.

Сьогодні на закритому засіданні депутати знову спробують проголосувати за проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень), проект закону про внесення змін до закону «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (щодо корегування показників), проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо реформування системи управління Єдиною газотранспортною системою України (друге читання).

XS
SM
MD
LG