Доступність посилання

ТОП новини

Управління СБУ розслідує побиття письменника на Волині


Справу щодо побиття письменника і журналіста Володимира Лиса розслідуватимуть працівники управління Служби безпеки у Волинській області, повідомила Радіо Свобода речниця обласного управління міліції Оксана Блищик. У Волинській СБУ цю інформацію підтвердили, зазначивши, що справа є резонансною.

Як заявив письменник Радіо Свобода, його побили 26 липня невідомі російськомовні молодики. Це сталося після освячення пам’ятного знака на місці бою УПА і поминальних заходів на місці «Згоранської варти» у Любомльському районі Волині. Як розповів Радіо Свобода потерпілий журналіст, чоловіки, які йшли слідом за ним, називали учасників акції «фашистами». Володимир Лис каже, що не втручався до розмови до того часу, поки не почув розмову про те, що учасників акції «кормили человечиной». Він розповідає, що зробив молодикам зауваження, вони у відповідь його побили, а потім втекли.

Письменник допускає, що були не місцеві жителі, а, ймовірно, переселенці або туристи зі сходу.

Володимир Лис, який отримав струс мозку, звернувся до лікарів і написав про інцидент у газеті «Волинь». Вчора, 31 липня міліціонери, які відвідали Володимира Лиса у його луцькій квартирі, пропонували журналістові написати заяву або ж відмову з мотивацією, що трапився нещасний випадок. Журналіст каже, що нагадав їм про те, що його стаття з описом інциденту, згідно зі статтею 144 Кримінально-процесуального кодексу, вже є приводом для відкриття справи.

XS
SM
MD
LG