Доступність посилання

ТОП новини

Грузія: суд вирішив взяти Саакашвілі під варту


Екс-президент Грузії Михеїл Саакашвілі
Екс-президент Грузії Михеїл Саакашвілі

Суд у Грузії виніс рішення щодо утримання колишнього президента країни Михеїла Саакашвілі під вартою до судового засідання.

Рішення, яке виніс міський суд Тбілісі пізно ввечері 1 липня, з’явилося після того, як Генеральна прокуратура порушила проти Саакашвілі кримінальну справу. Екс-президент Грузії не з’явився на допит до Генпрокуратури, куди його викликали.

Як повідомляла прес-служба прокуратури, справа порушена через перевищення повноважень, придушення антиурядових протестів у Тбілісі в листопаді 2007 року, а також «захоплення телеканалу «Імеді».

Аналогічні звинувачення були також пред'явлені кільком соратникам Саакашвілі, які перебували на високих державних посадах у 2007 році. Заява була зроблена після того, як Саакашвілі не з'явився в Генеральну прокуратуру, куди він був викликаний на допит 28 липня.

Саакашвілі залишив Грузію в кінці минулого року після того, як закінчився його другий президентський термін.Колишній президент написав у своєму акаунті на Facebook, що він буде «вирішувати сам, коли необхідно приїхати до Грузії».

XS
SM
MD
LG