Доступність посилання

ТОП новини

В МВС просять мешканців Донбасу інформувати про невимкнені російські телеканали


Антон Геращенко, архівне фото
Антон Геращенко, архівне фото

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко закликав мешканців Донбасу повідомляти йому, чи вимкнені в них російські телеканали, або «чи досі Дмитро Кисельов залізає в мізки вашим сусідам?»

«Будемо ухвалювати суворі, але законні рішення щодо відмикання російських телеканалів від свідомості мешканців Донбасу», – написав він у фейсбуці.

Геращенко розповів історію, як невеликий телепровайдер із визволеного від сепаратистів міста Новогродівки Донецької області і після телефонної розмови з радником голови МВС так і не вимкнув російські телеканали, які працювали там під час окупації. Ситуацію змінило втручання одного з командирів Національної гвардії на місці події, розказав радник.

«Рішення вимкнути російські телеканали провайдер ухвалив абсолютно добровільно, після дружньої розмови у присутності чотирьох бійців батальйону Нацгвардії «Донбас». Після закінчення бесіди ніхто не потерпів. Діяли тільки силою логіки і переконання», – написав радник.

Трансляція низки російських новинних телеканалів має бути тимчасово припинена в Україні за рішенням суду ще з кінця березня. У суді далі розглядається справа про остаточну заборону трансляції цих каналів, які вважають пропагандистськими. Водночас на територіях, які наразі окупують підтримувані Росією сепаратисти, в телеефірі і в кабельні мережі подають сигнал цих російських каналів, а натомість вимикають українські. На деяких визволених територіях, а також іще в деяких місцях України тим часом російські канали, не дозволені до трансляції судом, тим не менше транслюються далі.

XS
SM
MD
LG