Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар НАТО тисне на слідство у справі «Боїнга-777» – представництво Росії в Альянсі


Андерс Фоґ Расмуссен, генеральний секретар НАТО
Андерс Фоґ Расмуссен, генеральний секретар НАТО

У постійному представництві Росії при НАТО заявляють, що генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Андерс Фоґ Расмуссен намагається чинити тиск на хід розслідування причин катастрофи малайзійського літака «Boeing-777», заявивши в інтерв'ю ЗМІ про наявність нібито доказів чиєїсь причетності до цієї трагедії. Таку оцінку дало в понеділок постійне представництво Росії при НАТО, передає ІТАР-ТАСС.

«Генсекретар НАТО вирішив не чекати завершення розслідування по MH17 і чинити на нього тиск», – йдеться в коментарі російського постійного предства.

Раніше генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен одному з французьких видань заявив, що НАТО має численні дані, які вказують на провину сепаратистів у катастрофі малайзійського лайнера над Україною.

«Це людська трагедія. Більш того, це військовий злочин. У нас є численні дані, які вказують, що винні сепаратисти, підтримувані Росією. При цьому я підтримую проведення повного і незалежного міжнародного розслідування, щоб встановити факти», – заявив Расмуссен.

17 липня в Донецькій області був збитий літак «Boeing-777» Малайзійських авіаліній, який летів з Амстердама до Куала-Лумпур. На борту лайнера перебували 298 осіб, у тому числі 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

XS
SM
MD
LG