Доступність посилання

ТОП новини

Обама: дії Путіна можуть бути згубними в довгостроковій перспективі


Президенти США і Росії, Барак Обама (ліворуч) і Володимир Путін, архівна фотографія
Президенти США і Росії, Барак Обама (ліворуч) і Володимир Путін, архівна фотографія

Президент США Барак Обама заявив, що не розчарований нинішніми відносинами з Росією, однак дії президента цієї країни можуть бути згубними у довгостроковій перспективі. Про це американський президент заявив в інтерв’ю «The Economist».

«Я не почуваюся розчарованим. У нас були продуктивні відносини з Медведєвим, коли він був президентом. Ми зробили дуже багато речей. Я думаю, що Росію можна розглядати в якості дволикого Януса – вона дивиться на схід і захід. І я думаю, що дії Путіна можуть бути згубними в довгостроковій перспективі, хоча в короткостроковій він може стати популярним політиком в країні і таким, що створює якісь незручності за її межами», – зазначив Обама.

Крім того, президент США сподівається, що питання ядерної зброї не стане знову предметом обговорення на міжнародній арені. Також він заявив, що поки Сполучені Штати контролюють це питання, не станеться нічого непоправного.

Наприкінці минулого тижня президент США Барак Обама в телефонній розмові з російським колегою Володимиром Путіним заявив про глибоке занепокоєння тим, що Росія посилює підтримку сепаратистів в Україні і закликав до дипломатичного вирішення кризи.

XS
SM
MD
LG