Доступність посилання

ТОП новини

Україна та Росія на порозі війни – міжнародні ЗМІ


Сайт Mashable пише, що українсько-російський конфлікт досяг критичного рівня, а поведінка Росії сигналізує про ймовірне застосування вогню проти сусідної країни.

Автор статті нагадує про неодноразові заяви російських посадовців про можливе введення в Україну так званої миротвочої місії, а також неприховані обстріли території східної Украни з-за російського кордону.

Видання Mashable пише про різке збільшення за останні 2 доби Інтернет-відео-доказів накопичення російського війська на кордоні з Україною.

«Дії Росії свідчать про передокупаційну підготовку», – цитує слова експерта з питань глобальної політики Марка Галеотті видання Mashable.

«Утім всеохоплююча війна ще не почалась», – каже він. Видання нагадує, саме у серпні 2008-го року Росія напала на Грузію.

Джон Шиндлер, професор військово-морського коледжу США у Твітері нагадує, що серпень для російського війська – плідний місяць.

«Москва окупувала Польщу у серпні 1920 року, Манджурію – у серпні 1945-го, Чехословаччину – у серпні 1968, і Грузію – у серпні 2008-го», – розповідає американський професор.

Чи вдасться Росія до відкритої всеоб’ємної окупації України, – задається питанням видання Daily Beast. Російські танки та артилерія зайняли позиції, активізувався обстріл території в останні 24 години, чи можна це назвати початком війни?

«Небезпечні часи», – відповідає військовий експерт Лоуренс Фрідмен на сторінці у Твітері, де міжнародні політологи відкрили полеміку на тему розв’язання українсько-російської війни.

Фрідмен, що працює у Королівському коледжі військових досліджень у Лондоні, скептично ставиться до амбіцій російського президентаокупувати українську територію.

«Я б сказав, це страшний сон для російскої армії. Утім стратегія відходу означала б згоду на поразку, хоча б і замасковану», – коментує ситуацію в Україні британський експерт.

Не вірить у перемогу росіян у можливій війні з Україною і журналіст видання Тайм.

Якщо Росія і сподівалась швидко окупувати східну Україні, вона втратила таку можливість, – вважає автор статті «Страх Росії перед загрозами потенційними породив справжню загрозу в Україні».

Журналіст захоплюється патріотизмом та здібностями української армії, яку ще місяць тому увесь світ вважав слабкою та нездатною воювати.

«Російська окупація призведе до тривалого конфлікту, який з’їсть популярність Путіна, як тільки з місця агресії до російських домівок почнуть надходити гроби з тілами», – йдеться у статті Тайм. Між тим, якщо ситуація не зміниться, українська армія швидко розчистить територію від сепаратистів впродовж кількох місяців, якщо не тижнів, – прогнозує видання.

Вчора Пентагон заявив про початок нового етапу допомоги для українського війьска.

За словами прес-секретаря Пентагону Ейлін Лаінез, йдеться про постачання в україні бронетранспортерів, вантажних та патрульних автомобілів, біноклі, прилади нічного бачення, невеликі патрульні катери, 4-річне навчання українських солдатів.

Устаткування оцінюється у 8 мільйонів доларів. Раніше у квітні США уже відправили подібний пакет допомоги Україні вартістю у 7 мільйонів доларів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG