Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині запрацюють українські канали, коли армія звільнить територію за Мар’їнкою – Артеменко


Юрій Артеменко
Юрій Артеменко

Частоти українських телерадіоканалів напряму пов’язані із визволенням території від окупантів, заявив в ефірі Радіо Свобода голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко.

«На Донецьк та Луганськ мовить інформаційне українське «Радіо 24» національної та російською мовами. Сигнал охоплює територію до західної частини Донецька з визволеної Волновахи. За умови звільнення нашими військовими території глибше, ніж територія Мар’їнки, ми зможемо перемістити передавач, тоді сигнал охопить весь Донецьк», – сказав Артеменко.

«Коли приходять окупанти, першою справою вони знищують або вимикають передавачі інформаційних каналів: «Радіо 24», «5 канал», УТ-1, «1+1». Тому нашим завданням є відновлення роботи саме цих каналів. Український державний центр радіочастот прорахував та знайшов вільну частоту на відвойованій території, яку ми запропонували зайняти трьом телерадіокомпаніям – хто швидше зробить. У «Радіо 24» було більше можливостей придбати передавачі, встановити їх, тому вони і зайняли це місце. Радіо «Ера» теж має свої частоти, проте вони знаходяться на ще зайнятій території», – пояснює Артеменко.

Нещодавно радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко закликав жителів Донеччини повідомляти йому, чи вимкнені російські телеканали. Він обіцяє допомогти побороти російську пропаганду на території України.

XS
SM
MD
LG