Доступність посилання

ТОП новини

За два місяці зона АТО скоротилася на три чверті – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко

За останні два місяці зона проведення антитерористичної операції скоротилася на три чверті, заявив президент України Петро Порошенко.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook речник глави держави Святослав Цеголко, Порошенко заявив про це під час наради з силовиками.

Водночас, як повідомляє сайт президента, на зустрічі Порошенко відзначив досягнення АТО.

«Мужністю і героїзмом, звитягою і ціною свого життя українські воїни день за днем відвойовують нові населені пункти, звільняють нові території від окупації бандитів-найманців», – цитує Порошенка його прес-служба.

«Головний результат: що мільйони людей мають можливість повернутися до нормального життя», – сказав Петро Порошенко.

Президент наголосив, що всі операції зі звільнення окупованих територій мають на меті максимальне скорочення людських втрат як серед мирного населення, так і серед військових.

Говорячи про перебіг чергової хвилі мобілізації, Порошенко наголосив на важливості суворого дотримання законодавства і боротьби з фактами корупції. Він звернув увагу генерального прокурора і голови СБУ на наявність таких фактів. «Розгляньте пропозицію, щоб воєнкоми несли відповідальність за якість кадрового складу, який мобілізують. Можливо, ми введемо практику, коли бойові офіцери з фронту, які отримали поранення, будуть працювати у воєнкоматах, навіть на посадах воєнкомів або їх заступників, а воєнком на 45 діб поїде у Збройні сили», – запропонував Петро Порошенко.

Глава держави відзначив, що проведення мобілізації дозволить вирішити питання відпусток для вояків, які беруть участь в АТО.

XS
SM
MD
LG