Доступність посилання

ТОП новини

Затримали групу осіб, які готували теракти в Житомирі – СБУ


У Житомирі група осіб готувала серію терористичних актів – СБУ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:43 0:00

У Житомирі Служба безпеки України викрила групу місцевих мешканців, учасників радикально налаштованого угруповання, які готувалися вчинити о 5 ранку 5 серпня серію терактів в обласному центрі для залякування населення і дестабілізації ситуації у регіоні, повідомляє сайт СБУ.

«Члени терористичної групи – 36- і 34-річний жителі обласного центру, один із них колишній військовослужбовець, які злочинно підтримують терористичні організації на сході України», – повідомили в Службі безпеки.

За даними відомства, правоохоронцям наразі відомо про підготовку затриманими чотирьох терактів. «Своїми цілями терористи обрали банківську та декілька державних установ, військкомат і житловий квартал обласного центру, де проживають члени родин військовослужбовців. 5 серпня ц.р. вночі у ході спеціальної операції співробітники СБУ затримали обох зловмисників», – йдеться в повідомленні на сайті СБУ.

Як заявили в Службі безпеки, під час обшуку гаража, що належить правопорушникам, правоохоронці вилучили п’ять саморобних вибухових пристроїв загальною вагою 7,6 кілограмів, вибухову речовину – гексаметилентритероксиддіамін для виготовлення детонаторів, самі детонатори, годинникові механізми, елементи живлення, газовий пістолет, маски.

«Згідно з висновком експерта, саморобні вибухові пристрої були виготовлені на основі селітри і могли вибухнути від найменшого поштовху», – повідомили в СБУ.

За цим фактом СБУ почала розслідування у рамках кримінального провадження за частиною 1 статті 14 (підготовка до злочину) і частиною 2 статті 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Наразі тривають обшуки помешкань, допити затриманих та їхніх спільників, додали у відомстві.

XS
SM
MD
LG