Доступність посилання

ТОП новини

Через бойовиків на місці катастрофи «Боїнга-777» працювала лише частина експертів – уряд


Сьогодні на місці авіакатастрофи «Боїнга-777» змогла попрацювати лише невелика група міжнародних експертів. Про це йдеться у повідомленні Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

«Сьогодні, близько 12.20 міжнародна група експертів була вимушена майже на півтори години перервати роботу на місці падіння літака «Боїнга-777» через отримання інформації від представників «ДНР» щодо можливості проведення активних бойових дій з українського боку. За результатами оперативної перевірки було вкотре підтверджено, що жодних бойових дій Збройні сили України на території, де працюють експерти, не ведуть», – мовиться у повідомленні.

За повідомленням Міністерства, під час пошукових робіт було знайдено лише невелику кількість речей загиблих.

«З 14.00 до 16.00 за дозволом представників «ДНР» роботи були продовжені невеличкою групою експертів у районі населених пунктів Петропавлівка та Розсипне. Для решти експертів проведення робіт було заблоковано. Знайдена невелика кількість особистих речей. Останків та фрагментів тіл знайдено не було. Таким чином, на зазначеній ділянці пошуки завершено. О 16.15 колона вирушила в зворотному напрямку і вже повернулася на базу дислокації у місто Соледар», – зазначають у Мінрегіонбуді.

Представники української влади вкотре наголошують, що виконують домовленості щодо припинення вогню у радіусі 20 кілометрів від місця падіння лайнера.

Учора через блокування бойовиками руху колони упродовж кількох годин, міжнародні експерти змогли попрацювати на місці авіакатастрофи «Боїнга-777» лише півтори години. Міжнародна група експертів упродовж кількох годин не могла приступити до роботи.

XS
SM
MD
LG