Доступність посилання

ТОП новини

Україна в ООН: Уряд може впоратися з труднощами на Сході


Уряд України повністю виконує соціальні зобов'язання перед жителями Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє прес-служба МЗС України в Twitter з посиланням на слова виконувача обов'язків постійного представника України в ООН Олександр Павличенко.

«Уряд України виконує всі соціальні зобов'язання у Луганському і Донецькому регіонах. В Україні немає гуманітарної кризи, як це хочуть представити наші російські колеги», – йдеться в повідомленні.

«В Україні немає гуманітарної катастрофи. При цьому, очевидно, що гуманітарна ситуація в Донецькій і Луганській областях залишається серйозною. Однак уряд України може впоратися з цими труднощами і залишається відкритим для співпраці з міжнародними партнерами», – зазначив Павличенко.

За його словами на сході України створені гуманітарні коридори для запобігання жертвам серед мирних жителів, і перешкоджають їхній роботі сепаратисти.

​У вівторок, 5 серпня, на прохання Росії Рада Безпеки ООН скликала чергове засідання з українського питання. Росія вустами свого представника заявила про гуманітарну кризу на сході України і зумисне нарощування Києвом бойових дій. Україна цей факт заперечила, і була підтримана більшістю делегатів із Заходу.

XS
SM
MD
LG