Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики танками руйнують станції Донецької залізниці – «Укрзалізниця»


Бойовики на сході України продовжують знищувати інфраструктуру Донецької залізниці, повідомляє прес-служба «Укрзалізниці». Зокрема, напередодні, намагаючись зруйнувати непарну колію горловини станції Булавин, бойовики кілька разів навмисно проїхали по ній танком.

За даними відомства, протягом останніх двох тижнів пошкоджені колії і стрілочні переведення станцій Доломит, Електрична, імені Кашпарова, Микитівка, Торез, Луганськ, Донецьк і Горлівка.

«Робота основних вантажних залізничних вузлів Дебальцеве і Микитівка – практично паралізована, а на станції Дебальцеве тривають роботи з розмінування. На станції Микитівка підірвані хрестовина і стрілочний перевід, на станції Торез – три шляхи завдовжки 1,5 метра», – йдеться в повідомленні «Укрзалізниці».

За повідомленням, на станції Дебальцеве-Пасажирське обсяги пошкоджень уточнюються, а детальне обстеження наразі неможливе. На станції Донецьк та імені Кашпарова зруйновані колійні решітки, на станції Луганськ – шість залізобетонних шпал і колій перевідної кривої, на станції Горлівка і Кондрашевська-Нова – стрілочні переведення, а на станції Ізварине – пристрої теплового контролю рухомого складу.

Крім того, як повідомили у відомстві, на станціях Красний Лиман, Оленівка, Насветевич, Микитівка, Галута, Бірюкове, Довжанська, Булавине, Дебальцеве-сортувальна, Слов’янськ, Слов’янськ-курорт, Донецьк, Донецьк-Північний, Кожушко, Шпичкіне, Доля пошкоджені контактна мережа й електрообладнання, на багатьох із них відсутнє електропостачання.

Крім цього, постраждали залізничні пасажирські вокзали станцій Слов’янськ, Красний Лиман, Рубіжне, Переїзна – повний перелік вокзалів, станцій і обсяг пошкоджень до завершення бойових дій визначити неможливо, додали в «Укрзалізниці».

XS
SM
MD
LG