Доступність посилання

ТОП новини

Дезінформація ЗМІ Росії: вояки України полюють на священиків


Російські державні ЗМІ продовжують використовувати тему релігії у пропагандистських цілях Кремля. Вони й надалі повідомляють про знущання і вбивства православних священиків церкви Московського патріархату. Тим часом, деякі канали заявляють, що США офіційно визнали свою учать у бойових діях на сході України.

Однією з українських тем, які російські ЗМІ висвітлюють найчастіше, є православна церква і її, начебто, переслідування з боку українських військових. Новий сюжет про це, зокрема, зробив російський державний телеканал «Россия-1».

«На південному сході України загинув ще один православний священик. Всього з початку громадянської війни жертвами українських силовиків стали вже три служителі Української православної церкви «Московського патріархату», а кількість потерпілих – десятки. Священиків затримують і катують тільки за те, що вони закликають припинити кровопролиття», – розповіла ведуча.


Як приклад, журналісти «Россия-1» згадують загиблого протоієрея Павла Жученка. Його розстріляли у власному авто в День перемоги 9 травня.

Однак, кореспонденти не розповідають, що у священика вистрілили озброєні сепаратисти. За офіційною інформацією, Жученко на високій швидкості переїжджав на своєму «Мерседесі» блокпост сепаратистів між Дружківкою і Костянтинівкою. Автівку він не зупинив і через це в неї почали стріляти.

Більше того, як повідомляє газета «Комсомольска правда», на той час церква вивела його зі штату єпархії. Існують повідомлення, що він «духовно опікувався» сепаратистами і часто їх відвідував.

Іншого священика, якого згадали журналісти «Россия-1», начебто катувала українська Нацгвардія. Насправді ж, Володимира Марецького затримали за підозрами у скоєнні «терористичного акту, здійсненого за попередньою змовою групою осіб». Разом із 12 чоловіками його затримали після збройного нападу на декілька виборчих дільниць у Луганській області ще в травні цього року. До висновків розслідування церква усунула Марецького від проведення богослужінь.

«Американці визнали свою участь у військовому конфлікті в Україні» – «Россия-24»

Російський державний телеканал «Россия-24» заявив, що Міністерство оборони США визнало, що американські військові беруть участь у бойових діях на сході України.

«(В Пентагоні – ред.) відверто говорять, що беруть участь у військовому конфлікті в Україні. Там підтвердили: в Києві перебувають близько десятка фахівців у галузі зв’язку, спостереження і тилової підтримки. Через персонал американського посольства вони поки що будуть давати поради і рекомендації міжнародним експертам, які працюють на місці катастрофи малайзійського «Боїнга», – повідомив ведучий.

Однак, як зрозуміло з того ж сюжету телеканалу, прес-секретар Пентагону Джон Кірбі не сказав ані слова про те, що американська делегація бере участь у бойових діях чи взагалі поїде на схід України. Навпаки, Кірбі наголосив, що 12 членів делегації не залишать межі Києва.


Згідно з офіційним повідомленням на сайті Міноборони США, мета американської команди фахівців – допомагати у розслідуванні командам Нідерландів, Австралії, Малайзії та інших країн, які займаються справою збитого літака малайзійських авіаліній.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG