Доступність посилання

ТОП новини

Чи наважиться Путін на вторгнення в Україну? (Огляд преси)


Сьогодні виповнюється два місяці з дня інавгурації президента Петра Порошенка. Газета «Сегодня» оцінює його успіхи та поразки на цій посаді. Головним плюсом експерти видання називають посилення АТО, що дозволило звільнити частину міст, а також активну зовнішню політику. Загалом же Порошенко показав себе найактивнішим політичним гравцем, що має вплив на парламент і на уряд. А критикують експерти чинного президента за повільне впровадження реформ і відсутність боротьби з корупцією. Докладніше йдеться в статті «Два місяці Порошенка: успіхи і поразки».

Про те, чи можливе «гуманітарне вторгнення» Росії в Україну, розмірковує експерт газети «День». Він, зокрема, вважає, що коли росіяни наважаться на вторгнення – це стане новим етапом війни між Україною та Росією. Адже засідання Ради безпеки ООН підтвердило, що Україна робить з точки зору гуманітарної складової дуже правильно і практично не допускає помилок: створює коридори, зводить до мінімуму втрати серед цивільних тощо. Відтак до України дуже складно застосувати поняття «гуманітарна катастрофа»... Щодо ймовірного російського вторгнення, то тут більше маніпуляцій, гри на нервах, ніж реальних можливостей. Тих сил, які є в Росії, недостатньо для того, щоб взяти під контроль великі території. Крім того, українська армія – не така, якою була 3-4 місяці тому. Про це наголошується в публікації «Гра м’язами чи реальна небезпека?».

Попри рожеві прогнози урядовців, що вже у перших числах серпня курс долара в Україні мав би зменшитися стосовно гривні, ситуація виглядає трохи по-іншому. Долар хоч і повільно, але продовжує дорожчати, нафтотрейдери готуються піднімати ціну на бензин, уже на гривню подорожчав скраплений газ. Як переконують експерти газети «Україна молода», свого часу Нацбанк навіть не намагався врятувати гривню від падіння. Експерти видання вбачають тут дії в інтересах експортерів або спекулянтів. Або некомпетентність керівництва НБУ.

Влада закликає жителів окупованих міст переїжджати в інші райони України, де їм відновлять соціальні виплати і пенсії. У визволених українською армією містах Донецької та Луганської областей люди вже отримують гроші за графіком. Докладніше про ситуацію у визволених від бойовиків регіонах розповідає газета «Факти».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG