Доступність посилання

ТОП новини

У Росії наразі залишаються 18 бійців сил АТО – речник Міноборони


У Росії залишаються 18 українських військовослужбовців, які раніше перейшли кордон після багатогодинного обстрілу в зоні проведення антитерористичної операції.

«Там, у Росії, залишилися 18 військовослужбовців. Тривають переговори», - повідомив прес-секретар Міноборони Богдан Сеник в ефірі телеканалу «112.Україна».

Він також повідомив, що за інформацією штабу АТО, з українськими військовослужбовцями працюють представники спецслужб Росії. «Намагаються подати так, що за їхньої команди був обстріл території Росії», – додав речник.

За даними військових, частина українських військовослужбовців, які прикривали кордон в Луганській області під вогнем бойовиків і з російського боку, змушені були відступити у Росію. У понеділок в Міністерстві оборони заявляли, що понад 400 солдатів і прикордонників у неділю змушені були перейти російський кордон в районі російського селища Гукове, коли у них скінчилися набої.

Місія спостерігачів ОБСЄ заявила, що відправляла запит до Росії, чи надходило від українських військовослужбовців хоча б одне прохання про надання притулку, але отримала негативну відповідь. Натомість російська ФСБ відразу заявила, що українські військові просили притулку. Україна це заперечила.

Вчора командира однієї з рот 72-ї механізованої бригади, капітана Олександра Портяненка, якого разом з іншими солдатами підозрюють у самовільному залишенні місця служби і навмисному знищенні військового майна, випустили на поруки. Таке рішення ухвалив Жовтневий районний суд Дніпропетровська, який почав слухати справу проти військового.

XS
SM
MD
LG