Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську немає палива, магазини зачинені, ситуація критична – мерія


Луганськ, 19 липня 2014 року
Луганськ, 19 липня 2014 року

Станом на ранок 7 серпня в Луганську зберігається критична ситуація, заявляє міська рада. «Близько двох тижнів більша частина городян відімкнені від енергопостачання – відсутнє світло і вода. З 3 серпня знеструмлене все місто, не працює стаціонарний і мобільний зв’язок», – йдеться в повідомленні.

За даними мерії, у ніч з 6 на 7 серпня в Луганську тривали збройні протистояння, райони міста знову обстрілювали, є пошкодження житлових будинків і об’єктів соціальної сфери.

«Велика частина магазинів залишаються зачиненими. Але в місті продають хліб з лотків, за ним вишиковуються великі черги. Є кілька відкритих точок, що працюють завдяки електрогенератора, де в наявності продукція ТМ «Луганські делікатеси», – йдеться в повідомленні.

За даними міської ради, з 26 липня у водопровідну мережу надходить питна вода, знезаражена не в повному обсязі. У місті не залишилося запасів палива.

Незважаючи на те, що більша частина автомобілів комунального підприємства «Луганський центр утилізації відходів» була пошкоджена в результаті попадання снарядів, міська влада шукає шляхи вирішення проблеми вивозу сміття для того, щоб не допустити в місті екологічної катастрофи, наголосили в мерії.

Також, за повідомленням, у Луганську не працюють банки, не виплачуються пенсії, зарплати і соціальні виплати.

XS
SM
MD
LG