Доступність посилання

ТОП новини

Расмуссен: НАТО посилить підтримку України


Архівна фотографія. Прем’єр України Арсеній Яценюк і генеральний секретар НАТО Андерс Расмуссен, Брюссель, 6 березня 2014 року
Архівна фотографія. Прем’єр України Арсеній Яценюк і генеральний секретар НАТО Андерс Расмуссен, Брюссель, 6 березня 2014 року

Через дії Росії НАТО посилить рівень підтримки України. Про це заявив генеральний секретар альянсу Андерс Фоґ Расмуссен на зустрічі з головою Верховної Ради України Олександром Турчиновим, повідомляє прес-служба парламенту.

Расмуссен заявив, що НАТО засуджує дії Росії, які призвели до порушення територіальної цілісності України та анексії Криму.

«НАТО припиняє співпрацю з Росією, зміцнює колективну оборону для захисту всіх членів НАТО, і ухвалило рішення збільшити рівень підтримки та співпраці з Україною», – цитує слова Расмуссена прес-служба Верховної Ради.

Олександр Турчинов, своєю чергою, зазначив, що після початку військового конфлікту на сході України та окупації Криму думки українців щодо євроатлантичної інтеграції змінилися.

«Негативне ставлення через активну російську пропаганду змінилося на позитивне, й прийшло розуміння, що ця агресія є викликом не лише для України, а усього цивілізованого світу, оскільки руйнує систему колективної безпеки, створеної після завершення Другої світової війни», – зазначив Турчинов.

7 серпня в Україну прибув генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен. Під час візиту передбачено зустрічі з керівництвом держави: президентом, спікером Верховної Ради й прем’єр-міністром, де обговорюватимуть увесь комплекс питань співпраці Україна-НАТО.

Раніше премʼєр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що питання вступу України до НАТО наразі не стоїть. Водночас у липні цього року, за даними соціологічного опитування, підтримка українцями ідеї вступу в альянс досягла свого максимуму.

XS
SM
MD
LG