Доступність посилання

ТОП новини

Бійці батальйону «Азов» попрощалися зі своїм побратимом


Батальйон «Азов» попрощався з загиблим побратимом
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00

Єдина втрата добровольчого батальйону «Азов» сталася на підступах до Донецька, у боях за Мар’їнку кілька днів тому, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Тоді загін, що рухався за танком, потрапив на фугасну міну. Боєць із позивним «Балаган» був добровольцем із Росії.

«Він був дуже сумлінним і дисциплінованим бійцем. Він був справжнім патріотом Росії. Тому він вірив, що воюючи в рядах «Азову», він бореться за вільну, в тому числі, й Росію. Я бачив його в останні хвилини життя. Він ані трохи не шкодував про те, що сталося. Його смерть була дуже важкою. Підірвавшись на фугасі, наш побратим втратив ногу. І навіть у такому стані його турбувало виконання завдання», – прокоментував Радіо Свобода командир батальйону «Азов» Андрій Білецький.

За словами комбату, в боях за Мар’їнку в батальйоні «Азов» поранень зазнали також 14 бійців. «Складність і важливість Мар’їнки полягала в тому, що там розташовувався опорний пункт артилерії сепаратистів», – зазначив Білецький.

Військові зазначають, що взяття міста суттєво відтіснило артилерію супротивника на багато кілометрів і відкрило підступи до Донецька з боку Петровського району.

Оскільки родичів загиблого побратима «азовцям» знайти не вдалося, похороном бійця займається сам батальйон.

XS
SM
MD
LG