Доступність посилання

ТОП новини

НАТО зупинило співпрацю з Росією – Расмуссен


Генеральний секретар альянсу Андерс Фоґ Расмуссен
Генеральний секретар альянсу Андерс Фоґ Расмуссен

НАТО зупинило практичну співпрацю з Росією через її дії в Україні. Про це повідомив генеральний секретар альянсу Андерс Фоґ Расмуссен на брифінгу в Києві.

«Ми зупинили нашу практичну співпрацю з Росією в усіх галузях, і це вплинуло на проекти практичної співпраці між нами. Йдеться про Афганістан, операції боротьби з тероризмом, з незаконним обігом наркотиків та піратством», – зазначив Расмуссен.

Генеральний секретар НАТО наголосив, що зупинення триватиме доти, доки Росія «не почне відповідати засадничим принципам установчих документів, які визначають відносини між Росією та НАТО».

Під час зустрічі з головою Верховної Ради України Олександром Турчиновим Андерс Фоґ Расмуссен зазначив, що через дії Росії НАТО посилить рівень підтримки України.

7 серпня в Україну прибув генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен. Під час візиту передбачені зустрічі з керівництвом держави: президентом, спікером Верховної Ради і прем’єр-міністром, де обговорюватимуть увесь комплекс питань співпраці Україна-НАТО.

Захід засуджує дії Росію щодо анексії Криму і звинувачує, що вона пропускає через кордон бойовиків та зброю для сепаратистів на Донбасі. Москва звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG