Доступність посилання

ТОП новини

Молоді українські письменники поїдуть у «Літературний тур до Польщі»


У Києві презентували міжнародний культурно-освітній проект «Літературний тур до Польщі», який передбачає обмін досвідом у галузях літератури і культурного менеджменту, налагодження нових контактів і діалогу між культурними активістами Польщі та України.

«Тур розрахований на молодих авторів та культурних менеджерів віком від 18 до 40 років», – розповіла Радіо Свобода прес-секретар «Центру літературної освіти» Ольга Гончар.

Для поїздки буде відібрано 15 людей, які тиждень – з 19 по 26 жовтня – мандруватимуть Польщею. Зокрема, молоді письменники відвідають Люблін, Варшаву та Краків.

«Ці міста обрано невипадково. У Любліні проводиться багато культурних активностей, спрямованих на східне партнерство, тому тут буде цікаво зустрітися як з громадськими, так і з офіційними організаціями. Варшава – місто столичне, тут розміщені головні офіси таких установ як Інститут книжки та Національний центр культури. Найдовше ми затримаємося у Кракові – місті літератури ЮНЕСКО, місті двох нобелівських лауреатів та найдавнішої у Європі книгарні», – зазначає авторка туру Ірина Вікирчак.

У програмі передбачені лекції, майстер-класи сучасних польських письменників, дискусії за участю літераторів, видавців, культурних менеджерів, представників громадських організацій у галузі культури, а також участь у Фестивалі Конрада у Кракові.

«Ці люди повинні стати якщо не «послами» польської культури в Україні, то «переносниками» нових знань та нового досвіду, набутого за час поїздки», – зазначає Радіо Свобода Ірина Вікирчак.

Це перший подібний проект. Наступного року організатори планують провести ще один тур, але вже іншими містами Польщі.

XS
SM
MD
LG