Доступність посилання

ТОП новини

Як перемогти «рупор сепаратизму» на Донбасі? (Огляд преси)


«Інформаційний» фактор на сході України важливіший за військовий, переконує експерт газети «День». Він вважає, що журналісти, які з власної дурості, або обслуговуючи політиків, зробили себе агентами ворога, повинні нести не меншу відповідальність, ніж ті, хто стріляє з автомата. Бо саме журналісти словесними маніпуляціями змушують людей брати до рук зброю і вбивати, їх провина теж обчислюється людськими життями. «Рупори сепаратизму» мають відповісти згідно із законом. Експерт видання вважає, що Київ повинен виробити і законодавчо закріпити державну політику інформаційної безпеки України. Ця програма визначатиме правила гри на інформаційному ринку в умовах тимчасової окупації або ведення бойових дій. Тобто, треба законодавчо визначити, як чинити з тими ж телепередавальними центрами або кабельними операторами, якщо їх діяльність шкодить національній безпеці. Доки немає чіткої державної політики та відповідального за її впровадження органу, все це може робити громадськість, але то будуть напівзаходи. Адже з Україною воює не громадськість, а злагоджена інформаційно-військова машина російського імперіалізму. Про це наголошується в статті «Приручити «внутрішнього звіра», або Як сформувати якісне медіа-поле на Донбасі?».

Про нинішні економічні санкції Заходу проти Росії багато сперечаються, констатує «Український тиждень». Чи зупинять вони агресію Путіна проти України? Видання зазначає, що перші наслідки санкцій уже коштували Росії багатьох мільярдів доларів. Навіть постійні передислокації щонайменше 100-тисячного угруповання російських військ на українському кордоні – це величезні витрати. З позицій здорового глузду жертва агресії Росії, Україна, має бути в авангарді всіх санкцій проти окупанта. Однак це не зовсім відповідає дійсності. Про те, чому це так, йдеться в статті «Санкції: де український фронт?»

Мешканці наметового містечка, протестуючи проти його знесення, запалили шини і намети. Однак, як зауважує газета «Україна молода», більшість із тих, хто взимку захищав Майдан, нині воюють на сході України. Нинішні ж «бійці» Майдану на фронт не поспішають. Видання інформує, що днями офіцери відділу з роботи з особовим складом Київського військкомату були на Майдані й проводили агітацію серед нинішніх майданівців – мобілізуйтеся до армії добровольцями, їдьте на АТО, але тут-то сидіти чого? В декого з жителів наметів навіть повістки на руках були. А герой, замість Збройних сил, іде бомжувати на Майдані. А що в країні війна – то в героя інша місія, іронізують газетярі у статті «Розмайданення майдану».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG