Доступність посилання

ТОП новини

Афганістан: Абдулла і Гані погодили концепцію об’єднаного уряду


Кандидати на посаду президента Афганістану – Абдулла Абдулла (Л) і Ашраф Гані (П)
Кандидати на посаду президента Афганістану – Абдулла Абдулла (Л) і Ашраф Гані (П)

Кандидати на посаду президента Афганістану Абдулла Адбулла та Ашраф Гані погодили концепцію майбутнього об’єднаного уряду.

«Сьогодні я, моя команда і доктор Гані з його командою зробили наступний крок на шляху до національної єдності країни. Це дає надію на краще майбутнє для людей в Афганістані», – зазначив Абдулла у Кабулі.

Ашраф Гані, своєю чергою, заявив: «ми працюватимемо один з одним, щоб виконувати національний обов’язок і обов’язок перед кожним афганцем».

Поки що залишаються невідомими деталі щодо створення майбутнього уряду.

Поступ в Афганістані відбувся після того, як цю країну відвідав державний секретар США Джон Керрі. 7 серпня він поспілкувався з обома кандидатами і спробував переконати їх сформувати об’єднаний уряд і прийняти результати аудиту президентських виборів, які відбулися в Афганістані у червні.

Голова виборчої комісії Афганістану пішов у відставку 23 червня після того, як кандидат Абдулла звинуватив його у підтасовуванні на користь Гані результатів другого туру виборів, що відбувся 14 червня. Політики вступили в політичний конфлікт після другого туру президентських виборів, оголошуючи кожен про свою перемогу і звинувачуючи один одного в маніпуляціях з голосами.

Аудит президентських виборів в Афганістані розпочався 17 липня. Планувалося, що він займе три тижні.

XS
SM
MD
LG