Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала групу диверсантів, причетних до провокацій у Маріуполі


Служба безпеки України затримала трьох бойовиків угруповання «ДНР», яке Україна визнала терористичним. За повідомленням СБУ, вони займалися диверсійною роботою, «виконуючи завдання російських спецслужб на сході України».

«Групою керував громадянин України «Б», 1975 року народження. Встановлено, що «Б» пройшов спеціальну підготовку у військовому таборі у Ростовській області РФ, де отримав навички диверсійно-підривної діяльності, зокрема, опанував поводження з вибуховими речовинами. На виконання вказівки кураторів з ГРУ ГШ ЗС РФ, «Б» упродовж квітня-червня у складі групи інших найманців здійснював пошук осіб, готових за гроші виконувати диверсійні завдання у Донецькому регіоні. Перед терористами ставилося завдання з дестабілізації обстановки в Маріуполі, Новоазовську, селищі Ялта Донецької області», – мовиться у повідомленні.

В СБУ зазначають, що керівник диверсійної групи «організовував та брав участь у збройних нападах на військову частину у Маріуполі 16 квітня та на будівлю Маріупольського міського управління ГУ МВС України в Донецькій області 9 травня».

За цим фактом СБУ розпочало кримінальне провадження за частиною 1 статті 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG