Доступність посилання

ТОП новини

США і Британія застерігають Росію від будь-якого введення військ в Україну


Уряди США і Британії застерігають Росію від можливого введення військ в Україну, включаючи будь-яку «гуманітарну допомогу».

Під час виступу у Раді безпеки ООН, постійний представник США Саманта Пауер заявила, що будь-яке введення російських військ було б «абсолютно неприйнятним» і «розглядалося б, як вторгнення в Україну».

Міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Гаммонд «рішуче» застеріг Москву уникати будь-яких провокацій.

Як заявив у п’ятницю пізно ввечері заступник голови адміністрації президента Валерій Чалий, Росія готувала «дуже серйозну провокацію» із введенням до України своїх «миротворців», але цю провокацію зірвано.

Ця провокація мала вже в ніч на суботу «привести до непередбачуваних подій та ескалації», але її попереджено «завдяки оперативній дипломатичній роботі президента України», сказав він в ефірі «Першого національного» телеканалу.

У п’ятницю Міністерство оборони Росії заявило про завершення військових навчань на півдні Росії, які критикували США і називали «провокаційним» кроком по відношенню до України.

У середу у НАТО заявили, що Росія накопичила на кордоні з Україною близько 20 тисяч військових і може ввести їх під виглядом миротворців. В альянсі вважають, що Росія може використати свої війська під прикриттям гуманітарної чи миротворчої місії.

Посол Росії в ООН Віталій Чуркін раніше заявив, що Москва хоче послати гуманітарну місію для допомоги цивільному населенню на схід України.

В адміністрації президента України заявили, що введення на територію України «миротворчого контингенту» з боку Росії розцінюватиметься як пряма агресія.

XS
SM
MD
LG