Доступність посилання

ТОП новини

Україна може застосувати санкції проти Кремля починаючи з 13 серпня – міністр юстиції


Міністр юстиції Павло Петренко прогнозує, що якщо Верховна Рада на засіданні 12 серпня ухзвалить законопроект, що передбачають можливість введення санкцій стосовно компаній та фізичних осіб, відповідальних за окупацію Криму та війну на Донбасі, то вже 13 серпня Рада національної безпеки й оборони застосує санкції до представників Росії.

Про це він заявив в ефірі телекомпанії «Перший Національний» у ніч на суботу, 9 серпня.

«Верховна Рада у вівторок приймає закон, у середу Рада національної безпеки й оборони вводить у дію ті санкції, які підготовлені урядом», – заявив міністр.

При цьому Петренко зазначив, що саме тому, що перед введенням санкцій необхідно провести низку законодавчих і інших рішень, перелік осіб і суб'єктів, які потраплять під ці санкції, поки не розголошується.

Як повідомляло агентство, Кабінет Міністрів пропонує Раді затвердити близько 30 видів санкцій проти іноземних суб'єктів.

Кабмін ініціює введення санкцій щодо 172 фізичних осіб і 65 юридичних осіб Росії за підтримку й фінансування тероризму, підтримку анексії Автономної Республіки Крим і за зазіхання на територіальну цілісність України.

XS
SM
MD
LG